Brexit och LePen, står Frankrike på tur?

Vad bättre än en kopp te i sommarvärmen för att fira britternas styrka och moral i den nyss avslutade omröstningen? Trots skräckpropaganda och aggressiva påtryckningar valde man att lämna det pompösa skrytprojektet i Bryssel för att stå på egna ben.

Jag tror att Storbritannien är de första vinnarna här. Men inte nog med det, vi kommer att vara dem stort tack skyldiga.

Diskussionen har redan börjat om vem som står näst på tur. Är det Nederländerna, kanske Danmark? Sverige figurerar av naturliga skäl sällan. Jag tror på ett land som sällan nämns, nämligen Frankrike.

I Frankrike samsas en löjeväckande svag regering med EU-skeptisk befolkning och traumatiskt dålig ekonomisk utveckling. Landet har klarat omställningen till Euron och konkurrensutsatt industri ytterligt illa. Den ena inkompetenta presidenten har ersatt den andra och man har inte klarat av att reformera sin ekonomi. Och det kanske man inte ens borde försökt, i motsats till Sverige var Frankrike stort nog att behålla den franska modell som ju faktiskt fungerade.

Entré: Marine LePen. Slut på svaga presidenter. Jag tror nämligen att Brexit kan vara precis den gnista av hopp som fransmännen behöver för att göra upp med decennier av självdestruktiv politik. Precis som många andra länder har Frankrike drabbats hårt av globaliseringen. EU har förhindrat åtgärder som kunde räddat franska jobb samtidigt som en oerhört voluminös invandring från tredje världen har fört med sig stora såväl ekonomiska som sociala påfrestningar. Jag tror att tiden är mer än mogen för en president som kan och vågar ta landet ur EU och som sätter Frankrike först.

Att Trump blir president i USA är viktigt för att sätta stopp för den politiska korrekthetens utbredning över hela världen men om vi får en president från Front National i Frankrike så överskuggar det nästan allt.

Vi går mot spännande tider!