Varför Trump är viktig också för oss

Det finns en sjuka i västvärldens politik där de politiska ledarna blivit handlingsförlamade och där väljarna blivit de som är mer radikala och förändringssugna.

Hästen och vagnen har så att säga bytt plats.

Jag tror att jag vet hur det här har skett, det är 68-vänstern som varit ytterst framgångsrik i sin kamp för att dominera journalistiken och under årtionden varit de som efter behag tillsatt, och avsatt, de politiska makthavarna.

På senare tid har deras monopol på nyhetsförmedling försvunnit i och med att vi fått alternativa medier, något väljarna varit snabba att anamma. Politikerna har däremot blundat efter bästa förmåga.

Det är ju nämligen så att politikerna har fått något i retur för att släppa den reella makten. De har sluppit granskning så länge de hållit den kursändring åt vänster vi sett allt sedan 70-talet. Efter att Gösta Boman bytte riksdagshuset mot pyssel på lantstället sedan han begåvats med den odugling till svärson som de flesta av oss känner som Carl Bildt har Sverige inte haft någon höger värd namnet.

Hur kommer då ”The Donald” in i allt detta? Jo, för första gången, i några sammanhang som räknas, har vi en politiker som utmanar den här ordningen. Den politiska korrekthet som legat som en blöt filt över västvärlden, den bisarra kultur där den mest lättkränkta alltid fått sätta dagordningen och den som varit kreativ, produktiv och därmed i de flesta fall stått med räkningarna ständigt blivit misstänkliggjord.

Trump säger ”Make America Great Again”, vilket faktiskt en gång i tiden var Ronald Reagans kampanjslogan. (”Let’s Make America Great Again”, på den tiden, om man ska vara petig.) Det sägs också att Trump betalat 100 K USD för rättigheterna att använda sloganen, vilket han nog har råd med. Vad man kan undra är hur man kan man vända sig emot ett sådant ställningstagande? Hur kan man gå till val på ”Låt oss fortsätta den självkastrerande skitspiral vi befinner oss i”, den vision som framförallt Hillary tycks vara symbolen för?

För att det är naturligt att fortsätta med det man redan gör. Att bryta mönstret kräver mod och vilja. Trump har mod och vilja, massor av det.

Vad skulle en valseger för Trump betyda för Europa och Sverige?

Det politiska och journalistiska etablissemanget har satsat massor av prestige i att måla upp Trump som en ovalbar galning utan utsikter att vinna. Som det ser ut nu så får de nog äta hatt till frukost, lunch och middag för är det någon som ser ut att dominera den republikanska sidan är det just Trump.

Och om man kan vinna val i USA trots att man har gammelmedia emot sig så kan man rimligtvis göra det i resten av världen också? För oss som producerar och/eller konsumerar alternativ media är detta en självklarhet. Vi vet att miljoner människor bara i Sverige bortser från trötta dagstidningar när det gäller beskrivningen av det politiska dagsläget.

Det är alltså inte alls otroligt att politiker även här skulle våga kasta av sig PK-oket och ge väljarna vad de vill ha. Att företräda även de som betalar räkningarna och inte bara de vars röster de kan köpa med bidrag och tjänster. För det är precis det som hänt över hela västvärlden, ingen har fört deras talan som stått för fiolerna. Alla politiker, lobbyorganisationer och politiska maktspelare som fackförbunden har varit upptagna med att hylla de de odugliga, de som varit lätta att köpa medan de som gått till jobbet och skött sina företag, de som sett till att det funnits mat på bordet även för de som inte haft lust att bidra till den gemensamma kakan, de har bara fått höra att de är skuld till allt ont i världen. Och är man upptagen med att sköta sitt orkar man kanske inte bemöta allt sådant trams, särskilt inte som ”alla” verkar ge motsidan rätt.

Men det är slut med det nu. Kaninerna har åkt ur hatten i för stora antal för att gå att stoppa tillbaka. PK-packet har i sin hybris gått alltför långt samtidigt med att alternativa medier gör det omöjligt att dölja obekväma sanningar längre.

Trump har mycket stor chans att bli USA:s president, nästa år kanske vi får se Marine LePen göra samma sak i Frankrike. Under tiden rensar Polen ut kommunisttidens kvarlevor från sinn press och media.

En ljusnande framtid är i sanning vår.